Papua | koffiecapsule
Deze Papua New Guinea zorgt voor een subtiel fruitig aroma gecombineerd met fijne parfumaccenten. Al deze koffiebonen zijn afkomstig uit dezelfde plantage: een Single Estate koffie die de unieke en pure smaak van één enkele soort koffieboon bewaart.
Enkel compatibel met het JAVA Square of Pro Capsule System.
Papua New Guinea
Het unieke aan deze Papua koffie? Alle smaakkenmerken van dit land of deze regio zijn terug te vinden in de smaak van het kopje koffie. Bodem, klimaat, koffiesoort en bewerkingsmethoden hebben een grote invloed op de smaak. Met een Single Origin koffie geniet je van een kopje vol smaak en unieke aroma's!
Aan het begin van de 20ste eeuw plantte men zaden van de Jamaica Blue Mountain koffieplant in de bodem van Papua New Guinea. Hierdoor vergelijken connoisseurs de smaak van Papua Sigri koffie wel eens met die van de hoogwaardige Jamaican Blue Mountain koffies.
Origine
De Sigri plantage ligt in de Wahgi Vallei in het westelijke hoogland van Papua New Guinea. Op een hoogte van 1550 meter worden deze koffiebonen met de hand geoogst van april tot september. Deze plantage heeft de reputatie de beste Arabica koffie van het land te produceren.
Proces
Om tot hun superieure smaak te komen, worden de handgeplukte koffiebessen meerdere keren gewassen, om daarna in bassins te fermenteren en opnieuw gewassen te worden. Uiteindelijk worden de bonen in de zon gedroogd. Dit hele proces zorgt voor een mooie zuurtegraad en een fruitig aroma.