Eerste hulp bij overheidsopdracht voor koffie

Een overheidsopdracht uitschrijven, hoe begin je eraan?

Binnen een overheidsopdracht bestaan er verschillende plaatsingsprocedures zoals de openbare en niet-openbare procedure. Een openbare procedure is éénfasig, terwijl een niet-openbare procedure tweefasig is. Bij een niet-openbare procedure wordt er een selectiedraad opgemaakt, waarna het bestek wordt doorgestuurd naar de geselecteerde (koffie)leveranciers.

Begin bij het begin

Wat vind jij belangrijk?

Na de basisprincipes van de wetgeving op overheidsopdrachten (WOOH), bekijken we wat jij belangrijk vindt. Maak een voorstudie. Hoe beter je weet en kan omschrijven wat je wenst, hoe nauwkeurig het aanbod dat je zal kunnen en mogen verwachten.

Wat vind jij belangrijk bij de keuze van je nieuwe koffiepartner? Wat is een absolute must en wat een nice to have? Start met de minimumeisen waaraan de leverancier zijn koffie of koffiemachine moet voldoen. Jouw must haves moeten worden vervuld, de nice to haves worden geëvalueerd en gequoteerd bij de gunningscriteria.

 

TIP: Op zoek naar een praktische aanpak die je het leven makkelijker maakt? Combineer voeding, koffie en koffietoestellen in één lot voor administratieve vereenvoudiging, vlotte levering én minder facturen.

Minimumeisen

De minimumeisen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van een openbare procedure. Minimumeisen zijn selectiecriteria waaraan de leverancier tenminste aan moet voldoen. Worden deze niet gerespecteerd, dan is de offerte onregelmatig. De potentiële partner heeft dan geen kans op een samenwerking.

Wens je bijvoorbeeld duurzame koffie met label voor eerlijke handel? Wil je zeker zijn van een toestel dat zowel kopjes als thermossen kan vullen? Vermeld het bij de minimumeisen. Hoe meer objectieve criteria, hoe beter je een keuze kan maken in voorstellen die al op maat zijn uitgeschreven.

Wat zijn relevante minimumeisen in een openbare procedure omtrent koffie?
Download JAVA's E-book hieronder en ontdek er alles over.

 

Ontdek alles over koffie zonder zorgen in JAVA's E-book

Inhoud

1. BEGIN BIJ HET BEGIN  

✔️ Wetgeving
✔️ Methodologie en criteria

2. KOFFIE

✔️ Kwalitatieve koffie herkennen
✔️ Arabica vs Robusta
✔️ Koffietypes

3. SMAAKTESTEN

✔️ Hoe smaaktesten organiseren?
✔️ Uniform bereiden
✔️ Driemaal quoteren
✔️ Externe tests

4. SUSTAINABILITY CHECK

✔️ Duurzaamheid objectief beoordelen

5. FAQ

Meet the team

Heb je nog vragen of interesse? Contacteer ons team.

 

Kathleen Claes

kathleen.claes@javacoffee.be

CEO
Ervaringsdeskundige

 
 
 
 

Rikko Beuten

rikko.beuten@javacoffee.be

Account Manager Oost- & West Vlaanderen

 
 
 
 

Joke De Cock

joke.decock@javacoffee.be

Key Account Manager Institutioneel