JAVA Koffie en BRITA samen voor een kleinere afvalstroom

JAVA Koffie en BRITA samen voor een kleinere afvalstroom

14/02/2022

De basis voor een heerlijk kopje koffie?


Gefilterd water. Filtersystemen van BRITA Professional brengen het beste uit het water naar boven. Stoffen zoals kalk, metalen die in de leidingen kunnen voorkomen en andere geur- en smaakverstorende stoffen worden uit het water gefilterd.
Naast smaak is ook de bescherming van professionele koffiezetapparaten een must. Daarom plaatst JAVA steeds een BRITA waterfilter bij al zijn koffietoestellen in de professionele markt. Bovendien hecht BRITA, familiebedrijf sinds 1980, veel belang aan de impact van hun producten op het milieu. Zo hebben ze hun eigen geavanceerde recyclingcentrum. De ideale match voor een klimaatneutraal kopje koffie dus!

Centraal in dit recycleerplan staat BRITA’s eigen regeneratiesysteem met een geïntegreerde afvalwaterinstallatie.

Elk einde is een nieuw begin 


Filterpatronen hebben een bepaalde levensduur. Na een filterwissel worden gebruikte filterpatronen teruggebracht naar BRITA’s eigen recyclingcentrum. Daar worden alle onderdelen hergebruikt of gerecycled.  Centraal in dit recycleerplan staat BRITA’s eigen regeneratiesysteem met een geïntegreerde afvalwaterinstallatie.


 

Hoe gaat dat in zijn werk? 

 

  1. JAVA verzamelt gebruikte filterpatronen en stuurt deze terug naar BRITA in speciale recyclingbakken. 
  2. De filterpatronen worden opengebroken en leeggemaakt, waarna het plastic wordt gerecycled tot bv. speelgoed of tuinmeubilair. 
  3. De ionenwisselaar wordt gescheiden van het actiefkoolstof.
  4. Het filtermateriaal wordt geregenereerd in opslagtanks.
  5. Het filtermateriaal wordt na constante kwaliteitscontroles opnieuw gebruikt in nieuwe filterpatronen. 


 

Tot 25 keer minder CO2


Wist je dat onderzoek aantoont dat één liter BRITA gefilterd water tot 25 keer minder CO2 produceert dan één liter flessenwater? Naast het verkleinen van de afvalstroom, verminderen we met dit recyclingprogramma verder onze CO2-voetafdruk.

De filterpatronen worden opengebroken en leeggemaakt, waarna het plastic wordt gerecycled tot bv. speelgoed of tuinmeubilair. 

 

Ben jij op zoek naar een professionele koffiemachine?


Naast koffie vind je bij The JAVA Coffee Company ook het gepaste toestel voor jouw zaak.  The JAVA Coffee Company is onafhankelijke partner van de beste toestelleveranciers. Binnen het assortiment dat wij samen met onze partners aanbieden, is er zeker een handig toestel dat beantwoordt aan jouw behoeften.